FAQ

Veel gestelde vragen bij de aanvraag van een lease offerte

U kunt bij Autolease een auto leasen wanneer u als lokaal gevestigde onderneming bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en u aan alle door ons gestelde voorwaarden voldoet.

Bij nieuwe auto’s is een leasecontract van vier jaar gebruikelijk. Echter, er zijn ook contractvarianten van drie en vijf jaar. Shortlease is ook mogelijk, variërend van vier maanden tot drie jaar. Bij shortlease bieden wij gebruikte leaseauto’s uit ons eigen wagenpark aan.

U hebt tijdens de leaseperiode recht op gunstige huurtarieven bij Budget Rent a Car op Bonaire en Curacao. U krijgt een tegoed aan wasbeurten van ANG 200 bij Bob Autowas en mag gratis gebruik maken van de diensten van 24-7Help Wegenwacht Curacao (Telnr 9247).

Om het leasecontract voor u in orde te maken, hebben wij een recent bewijs van uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel nodig, met daarbij de getekende lease offerte, de ondertekende mantelovereenkomst en de door u geaccordeerde Algemene Voorwaarden van Autolease.

Vanzelfsprekend dient u ook uw geldig rijbewijs aan ons voor te leggen.

Wij vragen minimaal twee maanden borg. U betaalt dus vooraf twee leasetermijnen. Het bedrag is afhankelijk van uw contractvorm en leaseauto.

Indien uw auto voorradig is, regelen wij dit over het algemeen binnen zeven dagen voor u. Wanneer uw auto niet direct beschikbaar is, is de levertijd bepalend voor het moment van ophalen.

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk van een zogenaamde ‘voorloopauto’ te gebruik te maken. Wij doen ons uiterste best u in dit geval een vergelijkbare auto aan te bieden. Echter, dit is geheel afhankelijk van de modellen die wij op dat moment op voorraad hebben.

De WA dekking is 1 miljoen ANG met daarbij een cascodekking. U kunt hierop alleen aanspraak maken, wanneer u bij een ongeval en/of geleden schade aan alle door ons gestelde voorwaarden en eisen heeft voldaan. Specifieke informatie hierover vindt u onder andere in de Algemene Voorwaarden van Autolease Curacao NV.

Veelgestelde vragen na ingebruikname van uw leaseauto

Nee, dit doen wij voor u. Autolease haalt uw auto op en zorgt voor de keuring. Wij laten zo mogelijk ook een vervangende leaseauto voor u achter.

U houdt zelf de kilometerstand bij, registreert wanneer een servicebeurt nodig is en maakt een afspraak bij de dealer. Normaliter vindt de eerste servicebeurt na duizend kilometer plaats. Daarna zijn de servicebeurten van uw leaseauto om de vijfduizend kilometer volgens de specificatie van de dealer.

Wanneer u uw auto langer dan 24 uren moet missen, heeft u recht op een vervangende auto. Bij een reguliere servicebeurt geldt dit recht niet, omdat de leaseauto gewoonlijk dezelfde dag of zelfs binnen een aantal uren weer kan worden opgehaald.

U bent door Autolease aangemeld bij 24-7Help Wegenwacht Curacao. Wanneer u 9247 belt en uw kenteken doorgeeft, kunnen zij uw lekke band verwisselen, uw accu opladen of vervangen en indien nodig uw auto kosteloos naar een door u opgegeven adres slepen.

U dient altijd Curacao Road Services (CRS) te bellen op #199. Dit is noodzakelijk om aanspraak te kunnen maken op uw casco dekking. Let op! Indien u CRS niet belt, is de volledige schade voor uw eigen rekening. Blijkt dat uw auto niet meer rijdt, kunt u – nadat u met CRS contact heeft opgenomen – uw leaseauto kosteloos laten wegslepen door Wegenwacht Curacao.

Wanneer u uw geregistreerde levenspartner in uw leaseauto wilt laten rijden, dient u dit vooraf schriftelijk bij Autolease aan te vragen. U dient hierbij ook een kopie van zijn of haar rijbewijs voor te leggen. Na schriftelijke goedkeuring van Autolease kan uw partner de auto gebruiken. Hij of zij dient wel ouder dan 25 jaar en langer dan één jaar in het bezit van een geldig rijbewijs te zijn.

Dit is mogelijk. Vraag hiervoor naar de voorwaarden.

Staat het antwoord op uw vraag niet in dit overzicht van meest gestelde vragen?

Neem dan contact met ons op.